Dabar yra 2021-04-21, 03:27




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 
pascal 
Autorius Žinutė
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-06-27, 22:16
Pranešimai: 857
Forumo litai: 731
Pinigų pervedimas
Miestas: Kaunas
Standartinė pascal
Kodas:
program programa1;
var m,n:integer;


function sum(min:integer;max:integer):integer;
var i,suma:integer;
begin
suma := 0;
while i <max do
min := min+1;
suma := suma+min;
i := i+1;
if i=max then
writeln('suma yra ',suma);
end;



begin
readln(n);
readln(m);
if (m <1000) and (m>-1000) and (n<1000) and (n>-1000) then
if m>n then
sum(n,m)
else
if m<n then
sum(m,n);
readln;
end.



2. Trying to assign a value to a variable outside its range (for instance a enumerated type).

ka cia kur suveliau ?

_________________
Keli faktai:
1. Tu dabar internete
2. Tu dabar lt-help.com
3. Tu skaitai
5. Tu nepastebejai, kad nera 4-to punkto
6. Tu dabar tai patikrinai
7. Tu sypsaisi. Geros dienos! :*


2010-12-06, 15:50
Aprašymas
Kalbusis dalyvis
Kalbusis dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005-10-10, 20:07
Pranešimai: 1298
Forumo litai: 617
Pinigų pervedimas
Miestas: Vilnius
Standartinė Re: pascal
Nesu tikras ir neturiu kur prasitestuot nes freepascalį seniai ištryniau, realiai prieš while ciklą kintamasis i neturi jokios reikšmės, bet kiek pamenu paskalis automatiškai priskiria 0 naujam sukurtam kintamąjam.

Toliau if i = max - gal čia ir neklaida, tačiau taip rašyti negalima. Lyginimui yra "==", "=" kaikuriose kalbose yra priskyrimas.

O klaida rašo, kad kažkur priskiriamas per didelis arba per mažas skaičius, netelpantis tarkim į integer rėmus. O galbūt bandai tekstą priskirt integer kintamąjam. Nežinau žodžiu, realiai kodas trumpas manau gali ir pats rast klaidą :}

_________________
Niekada nebijok daryti to ko nemoki, atmink: Nojaus arką pastatė mėgėjas, o Titaniką - profesionalai.


2010-12-06, 20:29
Aprašymas WWW
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005-09-25, 12:11
Pranešimai: 974
Forumo litai: 235
Pinigų pervedimas
Miestas: Klaipėda / Vilnius
Standartinė Re: pascal
Iš pažiūros viskas tvarkoje, klaida išmeta kai įvyksta klaida dėl reikšmių ribų.

Tau visai nepasileidžia?

Ar teisingai aprašyta funkcija? Gal pabandyk:
Kodas:
function  sum( min, max: integer ): integer;

_________________
Skaityti tekstą, parašytą šveplai – tai kaip skaityti užrašytą šūdu ant sienos: lyg ir suprantama viskas, ir vis tiek nemalonu.

Mane galima rasti:
Tinklaraštis | Wikipedia | Facebook | Last.fm | DeviantArt


2010-12-08, 10:18
Aprašymas WWW
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-06-27, 22:16
Pranešimai: 857
Forumo litai: 731
Pinigų pervedimas
Miestas: Kaunas
Standartinė Re: pascal
man paleidzia programa, bet kai irasau skaicius ir spaudziu enter tada meta klaida

_________________
Keli faktai:
1. Tu dabar internete
2. Tu dabar lt-help.com
3. Tu skaitai
5. Tu nepastebejai, kad nera 4-to punkto
6. Tu dabar tai patikrinai
7. Tu sypsaisi. Geros dienos! :*


2010-12-08, 14:54
Aprašymas
Kalbusis dalyvis
Kalbusis dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005-10-10, 20:07
Pranešimai: 1298
Forumo litai: 617
Pinigų pervedimas
Miestas: Vilnius
Standartinė Re: pascal
skaičius kokius vedi?

_________________
Niekada nebijok daryti to ko nemoki, atmink: Nojaus arką pastatė mėgėjas, o Titaniką - profesionalai.


2010-12-08, 15:26
Aprašymas WWW
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-06-27, 22:16
Pranešimai: 857
Forumo litai: 731
Pinigų pervedimas
Miestas: Kaunas
Standartinė Re: pascal
12 13 nu nedidelius

_________________
Keli faktai:
1. Tu dabar internete
2. Tu dabar lt-help.com
3. Tu skaitai
5. Tu nepastebejai, kad nera 4-to punkto
6. Tu dabar tai patikrinai
7. Tu sypsaisi. Geros dienos! :*


2010-12-08, 20:54
Aprašymas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005-09-25, 12:11
Pranešimai: 974
Forumo litai: 235
Pinigų pervedimas
Miestas: Klaipėda / Vilnius
Standartinė Re: pascal
Ok, įsigilinau labiau į tavo kodą 8)
- funkcijoje nėra apibrėžtas kintamasis i
- funkcija atvirkščiai nuo procedūros turi grąžinti kažkokį rezultatą
- intiger per mažas kad rastų visų skaičių tarp -1000 ir 1000 sumą

Vienu žodžiu perrašiau programą, neturėjau Pascal, tad nekompilinau, bet man rodos turėtų veikti:
Kodas:
program programa1;
var m,n:integer;

function sum(min,max:integer):longint;
var suma:longint;
begin
suma:= 0;
while min <= max do
begin
suma := suma+min;
inc(min)
end;
sum := suma
end;

begin
readln(n);
readln(m);
if (m <1000) and (m>-1000) and (n<1000) and (n>-1000) then
if m>n then
writeln(sum(n,m))
else
writeln(sum(m,n));
readln
end.

_________________
Skaityti tekstą, parašytą šveplai – tai kaip skaityti užrašytą šūdu ant sienos: lyg ir suprantama viskas, ir vis tiek nemalonu.

Mane galima rasti:
Tinklaraštis | Wikipedia | Facebook | Last.fm | DeviantArt


2010-12-08, 22:36
Aprašymas WWW
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-06-27, 22:16
Pranešimai: 857
Forumo litai: 731
Pinigų pervedimas
Miestas: Kaunas
Standartinė Re: pascal
tai cia pagrinde reikejo tiesiog pakeisti is integer i longint :) dekui jau veikia :)

_________________
Keli faktai:
1. Tu dabar internete
2. Tu dabar lt-help.com
3. Tu skaitai
5. Tu nepastebejai, kad nera 4-to punkto
6. Tu dabar tai patikrinai
7. Tu sypsaisi. Geros dienos! :*


2010-12-09, 14:25
Aprašymas
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
© phpBB Group. Veikia phpBB pagrindu.
Dizaino autorius Vjacheslav Trushkin, adaptavo Igor „MucTuK“ Gubaidulin
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007